Kenn Lending Solo

Det er i spidsen for sit super funky blues band, at Kenn Lending er bedst kendt.

Men i mange år har han også dyrket sin “one man blues”, på landets mere intime musiksteder. Som solist har Kenn Lending efterhånden udviklet sin helt egen stil, hvor han lader de blå toner fra hans guitar og poesien i sangene fra Mississippi’s plantager, “heale” det fremmødte publikums sårede hjerter – hvis de skulle have brug for dét.

Den form for Blues som Kenn Lending repræsenterer, kan nemlig føres direkte tilbage til en traditionel vestafrikansk ceremoni, til renselse af sjælens kvaler. Med andre ord – det er livsglæden der er i højsædet, når Kenn spiller blues!

Kenn’s blues er ikke kun koncertmusik – den er også i allerhøjeste grad brugsmusik. Musik som får fødder til at ville trampe takten, får publikum op af stolene og skaber glæde og tørst. Siden starten af Kenn Lending Blues Band i 1980, har det være vigtigt for ham at vise hvor mange facetter blues musikken har. Det er sandt, at blues ofte er vemodig, følsom og dyb. Alvorlig musik som får følelserne – og somme tider tårerne – frem hos de som lytter. Men blues er også glæden over at livet lykkes – trods alt – og denne glæde får liv i den funky blues, som netop få folk op af stolene og ud på dansegulvet.

Kenn’s store kærlighed til bluesmusikken og hans indædte vilje til til at lære dens dybeste hemmeligheder at kende, blev grundlagt i barndommen. Men det var fjorten års tæt samarbejde og nært venskab med den legendariske bluesmand Champion Jack Dupree, der gjorde ham til en internationalt anerkendt fortolker af afroamerikansk Blues. Fra 1978 til Dupree’s død i 1992, spillede de omkring 1000 koncerter sammen, i 35 lande og stater. De kan høres sammen på 22 pladeindspilninger, hvoraf CD’en “Forever and Ever”, indspillet i Dupree’s fødeby New Orleans, modtog prisen “WC Handy Awards: Traditional Blues Album of the Year 1992″.

Også andre store navne, som f.eks. Memphis Slim, Luther Allison, Louisiana Red og den amerikanske rockgruppe The Band, har i tidens løb haft bud efter Kenn Lending’s personlige guitarspil, og han har lært noget af dem alle. Det er dén store erfaring, Kenn Lending deler med sit publikum, når han går på scenen med sin guitar.

Allerede i 1995 modtog Kenn, Djurs Blues Festival’s pris “Årets Danske Blues Navn” og i 2005 modtog han Copenhagen Blues Festival’s “Jubilæums Pris”.

I 2018 fejrede Kenn Lending 50 år som optrædende musiker.